Ma B, tors v8

Jag var ju inte helt nöjd med måndagslektionen, dessto bättre genomförd var torsdagsmorgonen. Det här avsnittet är som sagt inte lika komplicerat som det förra. Nu kör vi!!!!!

Kul att ni var så vakna!!!!!

P, var var du???

Bra start!

Ny-gamla begrepp som: vinkelsumma, likbent triangel och spetsig vinkel. Räknandet var inte högsta prio idag, alla var trötta inklusive jag själv. Jag tycker det gick ganska bra ändå! Vi kollade lite googlemaps och lyssnade på Knocked up av Kings of Leon! Jag lovar att det kommer krävas mindre effort av Er denna gång, dock är kapitlet lite kortare och provet redan v13. Vi glömde avsluta med uppgiften som plockade fram i början, jaja..ses torsdag!

Här kommer svaret på din fråga L


http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Street_View

Äntligen klart!

Mycket bra prov, kul att medelpoängen av de som är klara landade på 21.33 av 25 oxå!  Om Ni har glömt, betyssätts lektionsarbetet minst lika mycket som provresultat. Provresultatet speglar dock lektionsarbetet på ett bra sätt denna gång. Jag är iofs inte förvånad att det gick bra.Jag är himla stolt över Er, vi har gjort ett jätte bra jobb tillsammans!!!!!!!!!


Elevbladen är sparade så de är redo inför NP 18 Maj, glöm inte pq-formeln =)

Provet imorrn

Jag pratade med D idag och vi var överens om att man kan börja skriva provet kl 9:00(om man vill). Kom ner till Lärcenter, klassen kommer vara i våran sal..

Hörde den här i morse, skön svenska =)

Kommer nog kolla hockey vissa kvällar, detta kan föranleda viss trötthet! Imorse hörde jag denna dänga, hade aldrig hört hela förut! Kul med svenska!!


Ma, tors v6

Väldigt bra arbetat idag på Läxförhöret. Saker kommer fram i Era diskussionen, vad Ni inte riktigt har förstått, vad som är lätt etc.

Grejer att tänka på:
  • Säg inte att Ni inte kan, när Ni i själva verket kan!
  • Varför uppfinna hjulet två gånger, använd geogebra. Det är värt det lilla besväret om Ni hittar ett slarvfel.
  • När Ni använder funktionsvärdet för att tex hitta extrempunketen har Ni svårt med att stoppa in negativa tal! f(-1) tex.
  • Använd parenteser kring negativa tal
  • Ha inte för bråttom iväg, skissa grafen noggrant
  • x är samma sak som 1x

På måndag är det ju talangjakt, nästa gång vi ses är alltså när det är prov. Jag är jätte glad att det här kapitlet ändå har gått relativt smärtfritt!!!!! Ni är grymma!!!!!!!!!!!

Mountain Works

Samskolan är som en ytterlighet i Stockholm. Stockholm sägs vara världens känsligaste stad vad gäller mode, Samskolan är känsligast i Stockholm. Jag lovar!!!!!!!!!!
Om en snubbe börjar med en jacka, tex Mountain Works dröjer det inte länge förrän mer än halva skolan har det.


På min tid var det Timberlandkängorna..

Världen och individen förändras

När jag gick på högstadiet hade jag uppskattat denna sko...

Ma B, v6, Torsdag

Vi kommer vara i ett annat klassrum på torsdag(sista lektionen innan provet) pga Np i svenska.

Ma B, Mån v6

Vad tiden går snabbt, vecka 6 redan! Snart sportlov juh!! Kreativt idag, ni var jätte duktiga! Jag börjar längta efter våren, klippning och sneakers?? Hjälp!!!!!!!! Förra året när jag jobbade halvtid hann man ju med att kolla upp dress-outen, nu är det kört..

Jag lägger upp en sommarvideo bara för att, flertalet mixar och remixar har gjorts men här är orginalet(tror jag)

Kom ihåg att    (-1)^2 inte är samma sak som -1^2 !!!!!!!!!!!!

Är det här bra?

TRedje måndagen i rad jag kör med kavajen..hmmm

Ma B, Tors v5

Glömde...jaghade ingen powerpoint igår. Nu återstår bara finslipning, rep och elevblad

Ma B, Tors v5

Vi delade ut en stencil idag, denna är mycket bra OM man ska klara provet och nästa veckas uppgift.  Jag rekommenderar fortfarande Geogebra, som ni kommer använda på provet. Kom ihåg skillnaden mellan

f(0) och f(x)=0     En enklare beskrivning nedan...titta på pilarna! =)
Bra jobbat Ni som var närvarande, övning ger färdighet!

japaner, japaner


The AbacusDen är bra =)

Ma B, Mån v5

I personalrummet idag snackade vi om vad för musik vi kommer minnas från 90-talet. 60,70 och 80 har ju sin genre men what about 90s? De övriga (aningen äldre än mig) menade på att grunchen dominerade i början men att det sedan fäjdade av. Det här är iaf 90-tal för mig!
På räknestugan för ett par veckor sedan surrade jag med erik och lovisa, de kunde ingenting i början. 30 min senare och 20 uppgifter kunde de lösa alla typer av andragradsfunktioner, ÖVNING GER FÄRDIGHET!


Bra jobbat idag, men det känns ibland som man måste börja om efter varje helg. Känns lite trist...

RSS 2.0