Ma B, måndag v17

Ögonproblem, vi avslutade lektionen tidigare. Ni som inte var närvarande, kolla PPn på schoolsoft. Vi kommer inte gå igenom Lägesmåtten(medelvärde, median och typvärde) igen.

Jag tror(ska dubbelkolla) att Ni skriver NP engelska på torsdag, detta gör att allt blir lite ihoptryckt inför NP.

Det som återstår av detta kapitel är Låddiagram och lite om procentstatistik.

Ma B, mån v16

Lite sent inlägg. Tyvärr har snön kommit igen, Gah!!! Jag hade bara kavaj och halsduk från igår och slaggade hos päronen. Miss, det är ju äckligt kallt!! Förra veckan satt jag och solade i ett fönster i g-huset och försökte se vad som stod på skärmen, omöjligt pga allt ljus!

Det börjar oxå bli dags att ta ner julbelysningen utanför vårt arbetslagsrum(G05). Jag gjorde ett försök MEN det ligger krossade tegelpannor på taken, vågade inte stå kvar. Dessutom är julgransbelysningen formad som ett nät(inte en slinga). Helt omöjlig att få ner. De som satt upp den får plocka ner den, Nadia och Karin! :)

Ma B, torsdag v12

Kul lektion idag, kul att leka lite. Det verkade som om Ni förstod det där med "vinst-dörren". Om ni inte gör det är det ingen jättestorgrej, men om Ni råkar ut för problemet..
I detta avsnitt kan det vara bra att kunna räkna multiplikation med bråk. Detta brukar ses som väldigt svårt men Ni gör ett bra jobb. Bra jobb av samtliga idag, ni fattar vinken. Kul att se dej igen D oxå roligt att jag visste var jag skulle leta efter dig när vi bestämde provtiden. "Titta Dan, jag röker inte" hahahaha


Tänk på att i längden vinner alltid Banken i Black Jack, om man inte räknar kort dvs... :)

Ma B, Mån v15

Uppstartslektion efter lovet. Målet var att få in ett sannolekhetstänk bland Er. Vi diskuterade enkla slumpförsök,träddiagram och spelade även lite Black Jack. Tänk på att Dealern alltid står som vinnare i längden, om man inte räknar korten. Så även denna gång, jag vann! :)
Det börjar osa vår i luften, hur nice som helst!!!!!!!! =)
För att börja med helt nya grejer gick det idag väldigt, väldigt bra! Det känns hyffsat med måndag ändå. Träddiagram kanske låter krångligt men egentligen är det ganska så simpelt. Sista exemplet vi gick igenom idag var..

1. Om man får tre barn, hur stor är sannolikheten att alla är pojkar.
2. Om man får tre barn, hur stor är sannolikheten att man får En flicka. Kombinationerna PFP, FPP och PFP


Vi löser detta med träddiagram. se nedan

P=Pojke och F= Flicka1. Svar: Den gula vägen är den enda möjliga för tre pojkar. Alltså 1 av 8 möjliga
2. Svar: De turkosa vägarna är de enda möjliga, antingen får man flickan, först, som barn nr 2 eller som sista barnet. Alltså 3 av 8 möjliga..


Krya på dej D!Ma B, tors v13

PÅSKLOV!

Grymt skönt att vi avslutade innan lovet med flaggan i topp, samtliga godkända(som skrev) på provet. Jag vill oxå passa på att buga och bocka för L som drog in gruppens första VG-poäng i Matte B. Idag var Peters och Karins döttrar i skolan, rena rama dagis. Vi lekte kurragömma och hoppade hopprep, roligt!


Glad påsk allesammans


PS: Den röda kashmirtröjan från f.perry var en hit, mga komplimanger..

RSS 2.0