Lördagkväll

Blev en superdag med vän och lunch på Koh Pangang, deras ribbs var riktigt bra! Ikväll skulle jag eventuellt gå på Bag raiders på DeBaser Medis. Det blev dock inte så slog på TVn och NHL-hockeyn visade sig vara mer intressant.
Snart går sista gymnasiestudenterna ut från Samskoletrappan, tragiskt... :/

Göteborg, vad säger man...

Hittade tyvärr ingen riktig video

Sambedömning ger lika bedömning

Operations dagsverke, bra av olika orsaker. Eleverna hjälper skattebetalarna med bistånd till länder som inte har det lika bra OCH vi mattelärare fick chansen att diskutera nationella provet och snacka ihop oss kring bedömningen, mycket värdefullt. På fredag är det prov i elektrokemi för 9a och 9c. Har fått några riktigt kluriga frågor över facebook. Det är nice när eleverna är intresserade.
Tydligen har ett avloppsrör sprungit läck nere i G02, där luktar illa!
Ses imorrn!!!

Rättning av NP

Igår var det NP del b1 och b2. Jag har rättat B1 i min klass men B2 återstår och är svårare att rätta. Det ser ut som det blir ett par positiva överraskningar, men det är alldeles för tidigt att sia mera. Man kan säga mycket om NP men jag använder det bla som värdemätare för om min undervisning har fungerat, återstår att se om den har det.
Nu ska jag packa inför Mora, ha en trevlig helg!

Stök i matsalen

På senaste CaféCollegium(Personalmöte) togs matssalsfrågan upp och hur vi skulle lösa stöket i denna. Jag tycker det är väldigt trist att man som elev har attityden att, jag-låter-gärna-någon-annan-plocka-efter-mig. Vi tog under CC inga beslut om hur vi ska gå tillväga. Någon sa att det är bara på den här skolan bla bla...Detta tror jag dock inte ett ögonblick på. På min tid som högstadieelev var köttbullar på menyn = med matkrig och ja på min tid var köttbullar på menyn en gång i veckan. Dock vill jag minnas att vi var duktiga på att plocka efter oss, om någon sa till dvs. Det enda beslut vi tog om problemet var att vi skulle ta bort det runda bordet nära vattnet.
Någon sa att vi kan väl låta eleverna ha viss tid i köket, tycker detta låter som en strålande idé. Släng in lite kunskapskrav från Hemkunskapen och kanske lite SO från det faktiska kulturvärdet i det vi stoppar i oss och vi har en lysande idé..

Receptionshäng

När det finns tid att hänga i receptionen gör jag gärna det :)

Något jag har blivit bättre på..

Privat har jag blivit bättre på att slå en pling eller ta ett samtal istället för att skicka ett sms, sms är uppfinningen för fler missförstånd. Jag gick igenom ekvationssystem idag som den sista förberedelsen inför NP. Eleverna hade lätt att snappa upp grafisk lösning och jag tyckte även algebraisklösning med lösningsmetod fungerade hyffsat. Jag blev dock betungad av att en av mina "mer ambitiösa" elever frågade hur den räta linjens ekvation fungerar. Aja, vi får ta det imorrn igen... :)
Ibland blir man förvånad av hur vissa(lärare) inte tar sitt ansvar. Eleverna är faktiskt det viktigaste vi har och de som gör att vi överhuvudtaget har ett jobb.

RSS 2.0